Електрическа кафемелачка VITEK VT-1548
Мелничка VITEK VT-1548 - божи дар за любителя на кафето
Ако сте любители на кафето, приготвено от прясно смлени зърна, тогава със сигурност се нуждаете от добра кафемелачка. Аз съм пияч на кафе. Дълго време използвах обикновена съветска кафемелачка с нож. Всяка сутрин вадех кафемелачка, преброявах 7 супени лъжици зърна, заспивах, включвах я и броих 50 секунди, като едновременно с това разпръсквах сандвич или приготвях каша. Но сега - красота! Сега имам шлифовъчна машина VITEK VT-1548! Той натисна бутона и vzhik - точното количество беше смляно на прах.
Контейнерът за зърна може да съдържа 125 g кафе. Заспивам много наведнъж, капакът се затваря плътно, а кафето се изпива бързо.
Мелничката е с размери 22×15×9 см, тегло 1160 гр., мощност 100 W, има заключване при включване при свален капак, защита от прегряване. Кафемелачката е изработена от пластмаса, има гумени крачета, така че седи плътно на масата, изглежда много стилно.
Има някои оплаквания: 1) бутонът за захранване се натиска много лесно. Ако кафемелачката е включена през цялото време, като моята, е лесно да натиснете случайно бутона за включване. Два пъти ми се случи. 2) След почистване трябва да зададете отново степента на смилане от 0, в противен случай кафемелачката няма да се включи.
И най-важното: мелничките с брус се различават от мелничките с ножове по начина, по който смилат боб. Механизмът на такива устройства се състои от 2 диска (воденични камъни), имащи цилиндрична или конична форма, между които всъщност се смилат зърната. Степента на смилане при тази техника зависи от разстоянието между воденичните камъни, което сами задавате. Когато работите с такова устройство, трябва само да изберете степента на смилане на зърното, което се извършва с помощта на автоматизация. При смилане на зърна в такова устройство полученият прах е хомогенен икафето е по-вкусно. Усетих това след първата чаша, приготвена от смляно кафе в новата ми кафемелачка VITEK VT-1548 - все едно съм сварил друго кафе!
И още нещо: смятам, че кафемелачките трябва да се използват по предназначение, т.е. мелете само кафе, а за пудра захар и зърнени култури трябва да използвате ножови кафемелачки или специални мелници.
Почистването и поддръжката са лесни. Всички подвижни части се измиват с топла вода с добавка на неутрален препарат. Корпусът на мелницата може да се почиства с влажна кърпа. Долният ръб може да се почисти с включената малка четка.
Купих кафемелачка в Eldorado за промоция и плюс моите бонус точки се оказа за 1720 рубли. Използвам 3 седмици. Много доволен от покупката.